Destinacije

LUKSUZNI HOTEL AMABILIS – SELCE – CRIKVENICA

 

 Selce

Selce se nalazi u živopisnoj uvali u neposrednoj blizini Crikvenice, na jednom od najraznolikijih i najslikovitijih djelova Jadranske obale.
Ovaj primorski gradić sa stoljetnom turističkom tradicijom je nekoć bio naselje ribara i zidara, a danas je zanimljiva turistička destinacija, koja očarava svojim prirodnim ljepotama, čistim zrakom i morem.
Kulturni spomenici: Župna crkva Svete Katarine, Kapela Sv. Katarine, Kapela Sv. Josipa, Kapela Sv. Fabiana i Sebastiana, Kapela Sv. Jurja.

 

 

Crikvenica

Uz prirodne ljepote, čisto more i zrak te gostoljubive domaćine, glavni razlog za odmor u Crikvenici je, već više od stotinu godina, vrlo ugodna, blaga, stabilna i zdrava mediteranska klima koja je  omogućila razvoj zdravstvenog turizma. Duge pješčane i šljunčane plaže s  brojnim sadržajima za djecu povezane su prirodnom šetnicom kroz bogato mediteransko raslinje te pružaju mogućnost uživanja za svakoga, od kupača do šetača, rekreativaca i biciklista. Luksuzni Hotel Amabilis je udaljen svega 2 km od centra mjesta Crikvenice.

 

 

Krk

Smješten u središtu Kvarnerskog zaljeva, prepoznat je kao jedno od najatraktivnijih turističkih odredišta. Blaga mediteranska klima, povoljan geografski položaj te raznolikost prirodnih i kulturnih ljepota, još su mu u antici odredili naziv „zlatni otok“.

 

 

Rijeka

Bogata povijest ovog grada na Rječini ostavila je trag na bezbroj mjesta. Prošećite, posjetite, zavirite, istražite…

Senj

U kraju gdje more oplakuje planinu i gdje blagodati očuvane prirode i čistog zraka i mora snaže tijelo, a bogata povijest i kultura uzdižu duh, smjestio se Senj, grad značajan po svojoj slavnoj prošlosti, kulturnoj baštini, književnosti i tradiciji. Čim kročite u Senj, na svakom koraku svjedočit ćete hrabroj i ponosnoj prošlosti ovog grada, starog više od tri tisućljeća. Najmonumentalniji spomenik u gradu, ali i u cijelom Hrvatskom primorju je kula Nehaj, koju je  daleke 1458. godine  izgradio  uskočki general Ivan Lenković.  Ne propustite ovaj jedinstveni spoj mora i planine gdje prijepodne možete uživati u morskim radostima, a poslijepodne u hladovitim pejzažima.

 

 

Plitvička jezera

U blizini našeg hotela također se smjestio NP Plitvička jezera koji je pod zaštitom UNESCO organizacije i jedno od najljepših prirodnih mjesta u Hrvatskoj.

Kažu da svako godišnje doba ima svoje čari i posebnosti, a da je tome tako svjedoče i Plitvička jezera koja svakom izmjenom boja, svakim novim buđenjem, okovana ledom ili pak u hladovini krošanja drveća ostavljaju poseban, neponovljiv i neprocjenjiv dojam. Plitvička jezera su stalna, ali uvijek i iznova drugačija, tako da će Vas zasigurno iznenaditi nekim novim doživljajem, nekom novom spoznajom.